KETO-KENNIS

Ontdek MACADO's health blog en kom meer te weten over een healthy lifestyle!

 

De dynamiek van geur

Essentiële oliën, etherische, vluchtige of aromatische oliën… Wat de naam ook mag zijn, ik ben oprecht een grootste fan!

Afgezien van de aangename geurwolken doorheen je woon-, leef- en werkruimtes, worden er nog heel wat gezondheidclaims aan essentiële oliën toegewezen.

Lees hier verder

“Leren omdenken”, wat zeg je nu weer allemaal Natalie? 🤨

Awel ja, durven van de klassieke denkpiste af te gaan, anders naar dingen aan te kijken,… Dàt bedoel ik!

Zeker wanneer je kiest voor een koolhydraatbewuste levensstijl is omdenken nog niet zo een slecht idee.

Lees hier verder

If it fits your macros…

“If it fits your macros hé Natalie”, is het antwoord dat ik kreeg als startende enthousiaste keto’er op de vraag of ik helemaal los mocht gaan op de guacamole.

Excuse me? Macro-watte? Bedoelen ze dan iets à la macaroni & cheese (want ik dacht dat ik deze moest laten bij keto?)? De groothandelaar? De functie op je fototoestel om close-ups te nemen? Wist ik veel he seeeg…

Lees hier verder

 

MCT als superkracht

Als je net start met het ketogene dieet bots je ongetwijfeld op heel wat namen en afkortingen waarvan je nog nooit had gehoord.

Ondertussen voel ik me als een vis in het (keto)water en gebruik ik de termen alsof het me geen enkele moeite kost. Zelfs de titel van deze blog schreef ik van de eerste keer juist 😉

Lees hier verder

Surviving the holidays!

Neemt Keto ook vakantie?

Wat ga je doen: ga je het even helemaal loslaten of ga je strikt keto blijven eten, of iets daartussen in?

Ons advies hierin is altijd om er om er vooraf over na te denken en uit te zoeken welke manier jou het beste ligt.

Lees hier verder

Zout is goud!

Moeten we nu net minder of meer zout gaan eten? Naast het feit dat vetten niet zo ongezond zijn als ons altijd is verteld, geldt dit ook voor zout.

Dat zout niet gezond zou zijn komt vooral door het keukenzout wat we in het verleden altijd gebruikten en wat verwerkt is in bewerkte voeding. Het is dus niet zozeer een kwestie van minder zout te gebruiken, maar van BETER zout te eten.

Lees hier verder

Wil je slank zijn, is je mindset belangrijker dan je voeding…

“Waar komt hij nu weer mee?” hoor ik je al denken. “Ieder pondje gaat door het mondje, dat weet toch iedereen?!”

Klopt, ergens is dat ook wel zo, want wat je niet eet heeft ook geen invloed op je gewicht, of “je bent wat je eet” heeft ook een bron van waarheid.

Lees hier verder

KETO en LOWCARB op restaurant

Eindelijk terug op restaurant! Volop genieten nu! 

Dat op restaurant gaan verleden tijd is of moeilijk wordt binnen een keto- of lowcarb-lifestyle is echt een grote misvatting … Op restaurant gaan is gezellig, leuk en lekker, dus blijf dat zeker doen!

Lees hier verder

KETO en alcohol

Nooit meer alcohol?  Meid, mij nie bellen!

Storm jij binnen enkele dagen ook naar je geliefde terras dat terug opengaat? I’m 100% in! Jongens, wat heb ik dat gemist, ik reserveer de beste tafel van opening tot sluit ?

Lees hier verder

De voordelen van KETO

Keto is zoveel meer dan gewicht verliezen …

Vaak associëren mensen het ketogeen dieet met afvallen. Ook niet gek, als je weet dat je snel en doelgericht vet en gewicht kan verliezen met ketogene voeding. Dit heeft dan vooral te maken met het feit dat je lichaam vetreserves gaat omzetten (verbranden) in energie.

Lees hier verder

Intermittent Fasting, de zoveelste hype of echt zo effectief?

Het lijkt wel of iedereen het doet, en jij vraagt je natuurlijk af of je wel ‘hip’ genoeg bent als je niet meedoet?

Eigenlijk moet je weten dat het vasten een eeuwenoud fenomeen is dat recent gewoon opnieuw aan populariteit heeft gewonnen omdat het je gezondheid een boost kan geven. Het is dus zeker niet nieuw.

Lees hier verder

Slecht slapen, wat doe je eraan?

We kregen de afgelopen tijd veel vragen van slecht-slapers wat hen zou kunnen helpen. Het toeval wil dat ikzelf in het verleden ook heel erg te kampen had met moeilijk inslapen en/of te weinig slaap. Nachten van slechts enkele uurtjes waren geen uitzondering en lang wakker liggen als ik naar bed ging gebeurde ook te vaak.

Lees hier verder

Een klein paniekske… de feestdagen komen eraan!

Kerst & Nieuwjaar, de gezelligste tijd van het jaar, steevast gepaard met eten en drinken, komt in zicht. Dit jaar wellicht wat anders dan vorige jaren, maar gegeten en gedronken gaat er worden, en petit comité natuurlijk.

Lees hier verder

Hoe zit dat nu met rimpels en collageen?

Ik ben het nu al een hele tijd aan het bestuderen en uiteraard ook aan het gebruiken.

Eén ding is alleszins zeker: een mooie strakke huid aan de buitenkant kan enkel maar met een gezonde basis aan de binnenkant…

Lees hier verder

MACA, de libido-and-happiness-booster!

MACA is vooral bekend om zijn positief effect op het libido en de vruchtbaarheid, maar MACA is goed voor heel wat meer dingen.

Bovendien is het heel energierijk. Het heeft een hoge hoeveelheid aan vezels en is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, koper, calcium en ijzer.

Lees hier verder

Is gezond leven duurder? 

Dit is nog steeds een mythe die te vaak als waarheid wordt aangenomen en volgens mij ook te vaak wordt ingezet als uitvlucht om ongezond te blijven leven …

Ik moet het zelf vaak horen, en zie het ook online vaak verschijnen: mensen denken dat gezonder leven duurder is dan ongezond leven, maar is dat nu echt wel zo?

Lees hier verder

Is koffie nu gezond of niet? 

Ook niet zo gek want over ons dagelijks ‘bakje troost’ circuleren heel wat verschillende ideeën en mythes.

Omdat ik zelf ontzettend veel van koffie houd en er elke ochtend zo naar uitkijk, wilde ik hier het fijne van weten. Ik ben het gaan uitzoeken, voor mezelf en voor al onze fijne volgers, want gezondheid staat voor ons centraal.

Lees hier verder

Zijn noten nu effectief zo gezond? Ze bevatten best veel calorieën…

Noten zijn inderdaad hoog in calorieën, maar in tegenstelling tot lege calorieën, zoals de calorieën in suiker bevatten noten veel voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft. Noten zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten.

Lees hier verder

Ik let op wat ik eet en toch val ik niet af…

Je eet keto of koolhydraatarm en toch val je niet af? Je ziet die cijfertjes op de weegschaal niet zakken, je hebt geen tonnen energie zoals al die anderen die zich superman of vrouw voelen …

Wat is er toch aan de hand?

Lees hier verder

Gezonder koken met ghee

Dat (extra vierge) olijfolie gezond is weten we al langer, maar wat men vaak niet weet, is dat olijfolie niet warmer mag worden dan 150/160 graden. Ik gebruik daarom olijfolie enkel op mijn salades en andere koude gerechten.

Lees hier verder

Don’t blame the fat for what the sugar did!

Het is wennen, geef toe, want het is toch best wel een klik maken in je hoofd: ‘vetten zijn gezond’. Hell Yeah..

Lees hier verder

Wat houdt een KETO-levensstijl nu juist in?

Bij KETO-voeding ga je terug naar de oorsprong, naar waar ons lichaam voor gemaakt is. Naar het natuurlijke. Je gaat je lichaam terug doen schakelen van glucoseverbranding naar vetverbranding.

Lees hier verder

Wie gezond is heeft 1000 wensen, wie ziek is heeft er maar één.

We weten eigenlijk al langer dat suiker ongezond is. En toch leggen we dat vaak langs ons neer. Zolang alles ‘goed’ gaat, doen we liever alsof er niets aan de hand is. 

Lees hier verder

Suiker is niet gezond en we eten er te veel van

Dit is zoiets wat iedereen weet, maar toch blijft doen, maar waarom? Omdat het ‘OK’ lijkt dat we dit doen, je wordt er niet raar voor bekeken. Toch is suiker even verslavend als roken en alcohol en is het daarbij even ongezond.

Lees hier verder