Vol-au-vent

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1
Doe de 100% natuurlijke groentebouillon in een grote kookpot. Ik deed er extra 2 teentjes look bij, 1 ui in grote stukken, 2 blaadjes laurier en een takje tijm. Als het water begint te koken doe je er de kip (of de kippendijen) bij. Dit laat je een sudderen op een laag vuur.

Stap 2
Ondertussen meng je het gehakt met 2 eidooiers, peper en zout en rol je er kleine balletjes mee.

Stap 3
Je snijdt de champignons in kleine partjes en je bakt deze in een pan met 2 grote eetlepels ghee. Je kruidt met peper en zout en voegt er verse peterselie aan toe. Je mag er flink wat zout bij doen, want dit zorgt straks voor de kruiding van je saus. Je mag dit gerust op een wat heter vuur bakken. Blussen doe je met de cognac.

Stap 4
Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen.

Stap 5
Voeg de gehaktballetjes toe aan de bouillon en laat deze enkele minuten koken. Haal ze uit de bouillon en leg ze even in een diep bord.

Stap 6
Doe de champignons nu in een gietijzeren pot (alternatief: gewone kookpot). Voeg er de halve citroen aan toe, flink wat peper en zout en enkele grote lepels van de bouillon. Laat dit inkoken.

Stap 7
Voeg er de room bij en laat dit verder inkoken.

Stap 8
Als de kip wat is afgekoeld, verwijder je het vel en pluk je het vlees van de botten. Voeg het kippenvlees toe aan de saus.

Stap 9
Voeg er nu de 100% natuurlijke kippenfond en de vleesballetjes bij en laat alles nog een 20 minuten inkoken. Doe er nog wat extra verse peterselie onder.

Stap 10
Maak een liasion: Klop een eidooier los in een kommetje en meng er 100ml room onder.Doe vervolgens een beetje van de saus bij de liaison en roer op.

Haal de pan met de saus van het vuur en roer de liaison eronder. Opgelet: het geheel mag niet meer koken, anders gaat de liaison schiften.

Stap 11
Mocht je de saus nog wat willen indikken, gebruik je een klein beetje arrow root, die je eerst mengt met wat water. Let op: gebruik hier niet teveel van.

Eet smakelijk!