Varkenshaasje in

rode wijnsaus en broccoli-rösti

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1
Haal het varkenshaasje 30 minuten op voorhand uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Stap 2
Kook ondertussen de prinsessenboontjes 5/10 minuten tot ze beetgaar zijn. Spoel ze met koud water. Draai ze nadien in een plakje spek en leg ze op bakpapier op een bakplaat.

Stap 3
Kook de broccoli met Himalayazout en bouillon. Dit geef enorm veel smaak.

Stap 4
Als de broccoli gaar is, giet je hem af pureer je hem tot puree. Meng er een flinke klomp roomboter onder en voeg de roomkaas met kruiden tie. Kruid af met peper, Himalayazout en muskaatnoot. Laat dit afkoelen.

Stap 5
Als de puree is afgekoeld vul je een schaal met een dikke laag broccolipuree ( 1 à 1,5cm hoog) Met een dresseerring steek je hier ronde schijven uit die je eventueel met een spatel uit de schaal neemt en op een bakplaat legt met bakpapier.

Stap 6
De broccolirösti ’s kunnen straks samen met de boontjes met spek de oven (180°) in. Om te weten hoe lang dit moet bakken, hou je het best goed in de gaten. Als het spek gebakken is (moet niet hard gebakken zijn) mogen ze eruit. Als de broccoli een bruin randje krijgt zijn ze prima!

Stap 7
Kruid nu het varkenshaasje met Himalayazout en peper van de molen.

Stap 8
Laat de ghee rozemarijn smelten in een braadpan en bak het varkenshaasje mooi bruin aan beiden kanten.

Stap 9
Zet de braadpan nu in een voorverwarmde oven van 180° voor 25 minuten. Om juist te weten wanneer het vlees klaar is, kan je dit meten met een keukenthermometer. Als het vlees in de kern 70°graden is, is het mooi doorbakken.

Stap 10
Terwijl het vlees in de oven gaart, kan je de witloof bakken in ghee (naturel). Voeg hier wat Himalayazout aan toe. Als de witloof aangebakken is bestrooi je deze enkele keren met erythritol en laat dit zo kristalliseren (dit is zoooo lekker!).

Stap 11
Haal het vlees uit de oven en uit de braadpan, draai het in aluminiumfolie en laat het rusten. Zo blijft het vlees sappig.

Stap 12
Met het aanbaksel in de braadpan maken we de saus. Zet de pan terug op het vuur en bak de zilveruitjes in de overgebleven ghee. Indien nodig neem je hier wat extra van. Als de zilveruitjes zijn aangebakken voeg je de rode wijn toe. Laat dit goed inkoken, de alcohol moet uit de saus verdampen. Nu voeg je de wildfond toe, de tomatenpuree en de laurier. Voeg erythritol toe om de saus te zoeten. Laat de saus even pruttelen en proef. Kruid bij indien nodig (Himalayazout, peper, erythritol, … ). Je kan de saus indikken met wat arrow root. Je hebt hier niet veel van nodig dus doe het voorzichtig.

Stap 13
Bij dit gerecht is een zoete toets wel een meerwaarde. Om het mezelf gemakkelijk te maken gebruikte ik de frambozenjam uit onze winkel die ik eenvoudigweg omroerde tot een sausje. De verhouding zoet/zuur in deze jam is perfect om bij dit gerecht te serveren. Dit leent zich ook handig om het bord mee te dresseren.

Stap 14
De beukenzwam champignons bak je licht aan in de pan en gebruik je om het bord af te werken. Je kan een toefje roomkaas spuiten om de kleine champignon in recht te zetten.

Eet smakelijk!