The MACADO Wurger

Ingrediënten

WURGER:

  CHAFFLES:

   

  FRIES:

   EXTRA BENODIGDHEDEN:

   • houten satéstokjes
   • klein wafelijzer

   Bereiding

   Chaffles:

   Voeg eerste de droge ingrediënten samen: de Mozzarella, het amandelmeel, het bakpoeder, het vers geknipte bieslook, het uienpoeder, de kruiden en wat Himalayazout. Meng dit samen en voeg dan de eieren toe. Als het een mooi mengsel is, voeg je de zongedroogde tomaten, die je klein gesneden hebt, erbij.

   Je bakt de chaffles in een wafelijzer. Je kan hiervoor online zo’n klein rond dingetje bestellen, kost twee keer niets en het werkt perfect. Gebruik de ghee (BIO geklaarde boter) om je wafelijzer aan beiden zijden goed in te smeren. Afhankelijk van hoe heet jouw ijzertje wordt, heeft het korter of langer tijd nodig om te bakken. De eerste chaffles kan je best als test gebruiken, zo heb je ineens een reden om te proeven ?

   Fries:

   Meng het amandelmeel, het kokosmeel, de geraspte Parmezaan en de xanthaangom onder mekaar. Voeg dan het warm water toe en meng dit onder mekaar tot een homogeen mengsel en rol het tot een bol. Laat dit 20 minuten rusten.

   Leg de deegbol op bakpapier en neem een deegrol met bakpapier errond om de bol plat uit te strijken tot een laag van ongeveer 0,50 cm. Gebruik een pizzasnijder om repen van 0,50 cm te snijden. Nadien maak je van de slierten allemaal frietjes van ongeveer 10 cm. Wat overblijft kan je samenvoegen en het voorgaande nog eens herhalen.

   Om heerlijke frietjes te bakken, gebruiken wij ossewit. Wij doen dit in een grote kookpot en bakken hier onze frietjes in. Belangrijk is dat je ze kort bakt. Ze hebben niet veel nodig. Anders zijn ze te bruin en te droog gebakken. Direct als de frietjes uit het vet komen, bestrooi je ze met Himalaya-zout. Klaar!

   Dit komt sowieso het meest in de buurt van èchte frietjes. Dop in ze lekkere mayonaise en ketchup en het verschil met èchte friet is miniem.

   De MACADO Wurger:

   Je maakt de MACADO Wurger klaar tussen 2 chaffles.

   Je bakt de rundsburger in de pan en legt op het einde een plak cheddarkaas op de burger zodat deze kan smelten.

   Wij gaan altijd op zoek naar een (runds)burger die enkel bestaat uit puur vlees en wat kruiden. Geen E-stoffen, geen dextrose, geen aardappelzetmeel. Dit keer hebben we een Angus Beef Burger gebruikt (99% rundsvlees, zout, specerijen). Je kan natuurlijk ook altijd je burger zelf maken van zuiver gehakt.

   Plakjes cheddar-kaas kan je kant-en-klaar kopen maar deze zijn vaak niet clean-keto omwille van de antiklontermiddelen die men gebruikt tegen het plakken (maïszetmeel, aardappelzetmeel, …). Staat maïszetmeel bijvoorbeeld als tweede ingrediënt vermeld, kan de kaas nooit 0 gr koolhydraten bevatten. Het etiket geeft dan onjuiste informatie.

   Wij hebben als saus de ZERO snacksaus gebruikt en daar wat fijn gesneden augurk onder gemengd. Zure augurken passen veel beter in een koolhydraatarm dieet dan de zoetzure. Let dus op wat je aankoopt. De zoetzure augurken zijn bereid met suiker.

   FYI: Rode ui bevat meer koolhydraten en suikers dan gele ui. Je eet er natuurlijk niet veel van dus er is geen reden tot paniek.

   Je kan een houten satéstokje gebruiken om de rijkelijk gevulde MACADO WURGER te serveren, zo valt hij niet uit mekaar.

   Slogans als “Z’n smaak laat je nooit meer los” en “I’m Lovin’it’ zouden hier een understatement zijn dus roepen wij: ‘Gezond Genieten en Gemakkelijk op een Gunstig Gewicht komen en blijven!’

   ENJOY!