Nachos met Chili Con Carne
Ingrediënten
NACHOS
- 50g amandelmeel – bestel hier bij MACADO
- 50g knabbelspek (zonder additieven)
- 75g geraspte mozzarella (geen verse)
- 50g geraspte Emmentaler
- 30g geraspte parmezaan
- 50g roomkaas
- 1 ei
- Een snuifje Himalaya zout – bestel hier bij MACADO
- Peper van de molen
- 1/2 tl oregano
- 1/2 tl paprikapoeder
- Komijn, kaneel, majoraan, cayennepeper (telkens een snuifje of naar eigen smaak
CHILI CON CARNE
- 1kg rundsgehakt (100% zonder additieven)
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1/2 gele paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 groene paprika
- 200ml natuurlijke rundsbouillon – bestel hier bij MACADO
- 100ml droge rode wijn
- Komijn, majoraan, chili, paprika, kaneel
- verse koriander
- 50g suikervrije pure chocolade – bestel hier bij MACADO
- 1 el mosterd
- 1 el tomatenpuree
- 2 el BIO ghee geklaarde boter – bestel hier bij MACADO
- 1/2 limoen
- jalapeño peppers
- geraspte cheddar
- 1/2 tl arrow root – bestel hier bij MACADO
- Himalaya zout – bestel hier bij MACADO
- KETO Rijst – bestel hier bij MACADO
(Gezien? Bonen en maïs skippen we want die zijn te hoog in kh)
Bereiding
NACHOS
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180
Stap 2
Maal het knabbelspek fijn in de blender
Stap 3
Neem een grote kom en voeg alle droge overige ingrediënten en meng dit met het knabbelspek
Stap 4
Voeg alle kruiden toe
Stap 5
Voeg nu de roomkaas en het ei toe en meng dit tot een deeg (liefst met keukenhandschoenen, latex en poedervrij)
Stap 6
Verdeel dit deeg over twee bakplaten. Rol met een deegrol het deeg tussen twee vellen bakpapier tot een dunne laag
Stap 7
Eens je deeg mooi verdeeld is tot een dunne laag kan je er driehoekjes in snijden met een pizzawiel; Enkel snijden, niet losmaken van mekaar
Stap 8
Schuif de bakplaten in de oven en bak de nachos ca. 7 minuten
Stap 9
Haal ze uit oven en haal ze nu uit mekaar met het pizzawiel
Stap 10
Schuif ze nog even terug in oven om ze krokant te maken. Dit kan op de bakplaat, maar beter is op de bakplaat met rooster erin, of de pizzarooster
Stap 11
In deze laatste fase moet je ze goed in de gaten houden, laat ze niet te bruin worden
Stap 12
Laat ze afkoelen, ze worden vanzelf krokant.
CHILI CON CARNE
Stap 1
Stoof de ui en de look in de BIO ghee. Voeg alle paprika toe en stoof dit samen aan.
Stap 2
Voeg nu het gehakt en de komijn, majoraan, chilipoeder, paprikapoeder en kaneel toe. Eens dit goed aangebakken is, blus je met de rode wijn.
Laat dit nog even sudderen voor je de 100% natuurlijke rundsbouillon toevoegt en de tomatenpuree.
Stap 3
Roer een el mosterd en het sap van een halve limoen door en laat er een reep suikervrije pure chooclade in smelten. Die geeft net dat extra smaakje aan de chili.
Stap 4
Voeg jalapeños toe naar eigen smaak want die zorgen voor het pittige van je gerecht. Je kan ze ook houden als garnituur als je niet van te pikant houdt.
Stap 5
Als sidedish spoel je eerst en kook je kort wat KETO rijst (of je kan het zonder te koken ook consumeren) met verse koriander erbij, wat Himalaya zout en eventueel naar eigen smaak van die pittige kruiden. On top wat zure room maakt het gerechtje AF!
Eet smakelijk!