Nachos met Chili Con Carne

Ingrediënten

NACHOS

  • 50g amandelmeel – bestel hier bij MACADO
  • 50g knabbelspek (zonder additieven)
  • 75g geraspte mozzarella (geen verse)
  • 50g geraspte Emmentaler
  • 30g geraspte parmezaan
  • 50g roomkaas
  • 1 ei
  • Een snuifje Himalaya zout – bestel hier bij MACADO
  • Peper van de molen
  • 1/2 tl oregano
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • Komijn, kaneel, majoraan, cayennepeper (telkens een snuifje of naar eigen smaak

 

CHILI CON CARNE

(Gezien? Bonen en maïs skippen we want die zijn te hoog in kh)

Bereiding

NACHOS

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180

Stap 2
Maal het knabbelspek fijn in de blender

Stap 3
Neem een grote kom en voeg alle droge overige ingrediënten en meng dit met het knabbelspek

Stap 4
Voeg alle kruiden toe

Stap 5
Voeg nu de roomkaas en het ei toe en meng dit tot een deeg (liefst met keukenhandschoenen, latex en poedervrij)

Stap 6
Verdeel dit deeg over twee bakplaten. Rol met een deegrol het deeg tussen twee vellen bakpapier tot een dunne laag

Stap 7
Eens je deeg mooi verdeeld is tot een dunne laag kan je er driehoekjes in snijden met een pizzawiel; Enkel snijden, niet losmaken van mekaar

Stap 8
Schuif de bakplaten in de oven en bak de nachos ca. 7 minuten

Stap 9
Haal ze uit oven en haal ze nu uit mekaar met het pizzawiel

Stap 10
Schuif ze nog even terug in oven om ze krokant te maken. Dit kan op de bakplaat, maar beter is op de bakplaat met rooster erin, of de pizzarooster

Stap 11
In deze laatste fase moet je ze goed in de gaten houden, laat ze niet te bruin worden

Stap 12
Laat ze afkoelen, ze worden vanzelf krokant.

CHILI CON CARNE

Stap 1
Stoof de ui en de look in de BIO ghee. Voeg alle paprika toe en stoof dit samen aan.

Stap 2
Voeg nu het gehakt en de komijn, majoraan, chilipoeder, paprikapoeder en kaneel toe. Eens dit goed aangebakken is, blus je met de rode wijn. 
Laat dit nog even sudderen voor je de 100% natuurlijke rundsbouillon toevoegt en de tomatenpuree.

Stap 3
Roer een el mosterd en het sap van een halve limoen door en laat er een reep suikervrije pure chooclade in smelten. Die geeft net dat extra smaakje aan de chili.

Stap 4
Voeg jalapeños toe naar eigen smaak want die zorgen voor het pittige van je gerecht. Je kan ze ook houden als garnituur als je niet van te pikant houdt. 

Stap 5
Als sidedish spoel je eerst en kook je kort wat KETO rijst (of je kan het zonder te koken ook consumeren) met verse koriander erbij, wat Himalaya zout en eventueel naar eigen smaak van die pittige kruiden. On top wat zure room maakt het gerechtje AF!

Eet smakelijk!