MACADO’S HEALTH BLOG

Wat houdt een KETO-levensstijl nu juist in?

Bij KETO-voeding ga je terug naar de oorsprong, naar waar ons lichaam voor gemaakt is. Naar het natuurlijke. Je gaat je lichaam terug doen schakelen van glucoseverbranding naar vetverbranding.

Je brengt je lichaam ‘in ketose’ wat betekent dat het vetten gaat gebruiken als brandstof. Ja, ook je vetreserves gaan eraan, niet alleen je voeding. We gaan daarom de koolhydraten tot een minimum beperken. Die koolhydraten beperken is enorm belangrijk om ‘in ketose’ te blijven. Eet je bijvoorbeeld een keer wat meer koolhydraten, ben je meteen uit ketose en dan duurt het toch even voor je weer in ketose geraakt. Geen goed idee dus.

 

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen redenen om keto te gaan leven. Een daarvan is bijvoorbeeld het makkelijk afvallen. Bij keto-voeding gaat dit vrij snel, en dit is iets wat mensen aantrekt. Iemand die strikt keto leeft kan gemakkelijk 20kg afvallen in enkele maanden. Doch is keto-voeding ontstaan om gezondheidsproblemen te verhelpen zoals diabetes, hoge bloeddruk, artritis, schildklierproblemen, darmproblemen en verhoogde cholesterol. Keto heeft meermaals bewezen hier een groot verschil te kunnen maken.

Wat vooral opvalt in een keto-leven is dat je massa’s energie krijgt, geen honger, geen vreetbuien, geen suikerdips en dat allemaal bovenop makkelijk op je gewicht blijven of afvallen.

En die heerlijke maaltijden nog: keto-voeding is zo gevarieerd en lekker. Wil je weten in hoeveel gerechten goede vetten zitten? En voor alles wat je mist bestaat een alternatief, want denk nu niet dat je nooit meer taartjes of desserts mag eten. Die zijn er in alle maten en gewichten 100% keto-proof.

In het begin vergt het wel wat gewenning, aanpassing, plannen en tijd. Maar dat is slechts tijdelijk en eens je ingewerkt bent, zal je zien dat het gemakkelijk is en zelfs tijdbesparend.

Benieuwd naar meer KETO-kennis?

Ik let op wat ik eet en toch val ik niet af…

Je eet keto of koolhydraatarm en toch val je niet af? Je ziet die cijfertjes op de weegschaal niet zakken, je hebt geen tonnen energie zoals al die anderen die zich superman of vrouw voelen …

Wat is er toch aan de hand?

Lees hier verder

Gezonder koken met ghee

Dat (extra vierge) olijfolie gezond is weten we al langer, maar wat men vaak niet weet, is dat olijfolie niet warmer mag worden dan 150/160 graden. Ik gebruik daarom olijfolie enkel op mijn salades en andere koude gerechten.

Lees hier verder

Don’t blame the fat for what the sugar did!

Het is wennen, geef toe, want het is toch best wel een klik maken in je hoofd: ‘vetten zijn gezond’. Hell Yeah..

Lees hier verder