MACADO’S HEALTH BLOG

MACA, de happiness-and-libido-booster!

MACA is vooral bekend om zijn positief effect op het libido en de vruchtbaarheid, maar MACA is goed voor heel wat meer dingen.

Bovendien is het heel energierijk. Het heeft een hoge hoeveelheid aan vezels en is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, koper, calcium en ijzer.

MACA stimuleert een goed gemoed en helpt ondersteunend bij geestelijke druk en stress.

Het stimuleert de seksuele verlangens van zowel man als vrouw. MACA bevat verschillende stoffen die een effect hebben op de neurotransmitters die onder andere het seksueel functioneren bepalen bij zowel mannen als bij vrouwen.

Daarnaast zou MACA de vruchtbaarheid bij mannen vergroten (verhoging van het aantal zaadcellen) en zou MACA een effect hebben op de follikelrijping en de opbouw van baarmoederslijmvlies bij vrouwen. MACA heeft een positieve invloed op de hormoonbalans van mannen en vrouwen. Bij vrouwen betekent dat een betere balans tussen oestrogeen en progesteron. MACA zou de symptomen tijdens de menopauze bij vrouwen kunnen verminderen.

MACA ondersteunt de hormoonbalans. MACA is een adaptogeen. Een adaptogeen zorgt voor het regulieren van de balans in je lichaam. Dit wilt zeggen dat MACA helpt bij het in balans houden van zowel je bloeddruk, suikerspiegel en je hormoonspiegel en MACA helpt weerstand te bieden aan lichamelijke en geestelijke stress.

Studies geven weer dat MACA het uithoudingsvermogen zou vergroten.

MACA is ook populair bij bodybuilders . Het zorgt voor een versnelde spiergroei, energieboost en het vergroot de kracht.

Ter ondersteuning hebben wij de gele MACA in poeder of capsules en ook een MACA Blend met gele, rode en zwarte MACA beschikbaar. Te koop in onze winkel of online 24/7.

MACA is een plant die groeit in het Andesgebergte in Peru. De belangrijkste voedingsstoffen vind je in de wortel van deze plant.

Er zijn drie soorten MACA: gele, rode en zwarte. De meest bekende en meest gebruikte is gele MACA. Gele MACA heeft vooral de eigenschap de seksualiteit en de vruchtbaarheid te ondersteunen. Rode MACA werkt voornamelijk als krachtige antioxidant en de zwarte MACA is de energiebooster en ondersteunt de mannelijke vruchtbaarheid. De zwarte MACA zou het leervermogen en het geheugen verbeteren. Studies tonen aan dat rode MACA kan zorgen voor het verkleinen van de prostaat. Rode MACA zou voor mannen op hogere leeftijd geen slecht idee zijn, aangezien de prostaat groter kan worden naarmate je als man ouder wordt.

MACA heft van nature een karamelachtige smaak.

Iemand met een schildklierstoornis dient iets voorzichtiger om te gaan met het gebruik van MACA. MACA kan namelijk de schildklier vergroten. Dit is uiteraard niet altijd zo. Gevoeligheid voor schildklierstoornissen moeten namelijk al aanwezig zijn.

Benieuwd naar meer KETO-kennis?

Is gezond leven duurder? 

Dit is nog steeds een mythe die te vaak als waarheid wordt aangenomen en volgens mij ook te vaak wordt ingezet als uitvlucht om ongezond te blijven leven …

Ik moet het zelf vaak horen, en zie het ook online vaak verschijnen: mensen denken dat gezonder leven duurder is dan ongezond leven, maar is dat nu echt wel zo?

Lees hier verder

Is koffie nu gezond of niet? 

Ook niet zo gek want over ons dagelijks ‘bakje troost’ circuleren heel wat verschillende ideeën en mythes.

Omdat ik zelf ontzettend veel van koffie houd en er elke ochtend zo naar uitkijk, wilde ik hier het fijne van weten. Ik ben het gaan uitzoeken, voor mezelf en voor al onze fijne volgers, want gezondheid staat voor ons centraal.

Lees hier verder

Zijn noten nu effectief zo gezond? Ze bevatten best veel calorieën…

Noten zijn inderdaad hoog in calorieën, maar in tegenstelling tot lege calorieën, zoals de calorieën in suiker bevatten noten veel voedingsstoffen die je lichaam hard nodig heeft. Noten zijn rijk aan gezonde onverzadigde vetten.

Lees hier verder