Zuiderse couscous
met groene asperges
Ingrediënten
- KETO-rijst – verkrijgbaar bij MACADO
- Ghee – verkrijgbaar bij MACADO
- Fetakaas
- Groene asperges
- Sjalotje
- Lente-ui
- Komkommer
- Kleine tomaatjes
- Verse knoflook
- Verse peterselie
- Verse munt
- Rode peper
- Limoensap
- Zwarte olijven
- Olijfolie
- Amandelen – verkrijgbaar bij MACADO
- Walnoten – verkrijgbaar bij MACADO
- Hazelnoten – verkrijgbaar bij MACADO
- Nasi & Co kruidenmix – verkrijgbaar bij MACADO
- Himalaya zout – verkrijgbaar bij MACADO
- Malaba Tijger peper – verkrijgbaar bij MACADO
Bereiding
Stap 1
Roerbak de Palmini-rijst in ghee met een sjalotje erbij. Beetgaar is perfect, dit maakt hem hartelijk en lekker. Laat dit even afkoelen en houd apart.
Stap 2
Bak nu de asperges en lente-ui kort aan (we willen ze krokant houden) en kruid af met peper en zout.
Stap 3
Hak je notenmengeling (wij kozen voor amandelen, walnoten, hazelnoten) klein en rooster ze in de pan.
Stap 4
Maak je vinaigrette klaar: meng hiervoor olijfolie met verse peterselie, een teentje look en onze Nasi & Co-kruidenmix. Je kan een beetje spelen met de kruiden en naar eigen smaak andere kruidenmixen toevoegen (zo is de ‘Hoer op de grill’ of ‘Orgasmic Herbs’ hier ook heel lekker bij).
Stap 5
Als alles is afgekoeld, gaan we ons bordje samenstellen. Voeg de gesneden tomaatjes, rode pepers (spicy), komkommer, geroosterde noten, en olijven toe aan de ‘couscous’. Roer er wat limoensap, koriander en munt onder.
Stap 6
Werk af met de asperges, lente-ui en fetakaas.
Eet smakelijk!