THAISE ROERBAKRIJST MET ZALM
Ingrediënten
- Ghee grasboter – verkrijgbaar bij MACADO
- PALMINI – KETO rijst – verkrijgbaar bij MACADO
- 2 teentjes look
- 1 sjalot
- “Garlic Heaven’-kruidenmix – verkrijgbaar bij MACADO
- Rode en gele paprika
- Olijfolie – verkrijgbaar bij MACADO
- Sojascheuten
- Himalayazout – verkrijgbaar bij MACADO
- Malaba-tijger peper – verkrijgbaar bij MACADO
- Koriander
- Peterselie
- Limoen
- Groene asperges
- Zalm
- Trostomaatjes
- ‘Muscles for Fish’-kruidenmix – verkrijgbaar bij MACADO
Bereiding
Stap 1
Smelt wat ghee grasboter in de wok en voeg 2 teentjes look, een sjalotje en wat ‘Garlic Heaven’-kruidenmix toe.
Stap 2
Voeg nu de rode en gele paprika toe die je in kleine blokjes sneed. Met een flinke scheut olijfolie werk je de saus af.
Stap 3
Roer er nu de KETO-rijst onder en roerbak het geheel. Pas op het einde voeg je de sojascheuten toe.
Stap 4
Bijkruiden met wat Himalayazout, wat Malaba-Tijger peper, wat verse koriander en peterselie en het sap van een halve limoen voor de Ooesterse toets.
Stap 5
Wok en roerbak dit alles nog even wat door, zo komen de smaken goed tot hun recht.
Stap 6
De groene asperges bakten wij in een aparte pan net als de zalm die we samen met de trostomaatjes apart klaarmaakten met de ‘Muscles for Fish’-kruidenmix als smaakmaker.
Eet smakelijk!