Spaghetti Al Tartufo

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1
Stoof de sjalot en de teentjes knoflook aan in wat olijfolie. Voeg nog wat extra olijfolie toe en de truffelpasta en laat dit even op een zacht vuur pruttelen. De hoeveelheid truffelpasta bepaal je zelf, naar eigen smaak.

Stap 2
Breng nu verder op smaak met zout en peper.
Dit gerechtje is gebaseerd op pure smaken dus gebruik kwalitatieve producten: een degelijke olijfolie, Himalaya-zout en Malabar-peper zijn verantwoordelijk voor de fijne smaak. Kies voor èchte Parmezaanse kaas: de Parmigiano Regganio, smaakvoller, gezonder en zonder toevoegingen.

Stap 3
Meng wat fijn gesneden rucola en peterselie onder de saus.

Stap 4
De KETO-spaghetti moet je enkel goed spoelen. Wij koken de spaghetti niet. De textuur is prima en deze variant is zeer fijn en dun.

Stap 5
Meng de saus onder de pasta en dresseer deze op het bord. Werk af met een hoopje rucola en rasp wat Parmezaan-vellen on-top.
Je kan ook wat Parmezaanse kaas fijn raspen en deze onder je spaghetti mengen voor je de saus toevoegt. Dit maakt het gerecht wat pittiger en voller. (Misschien wil je van iedereen horen: ik proef ècht niet dat dit KETO is hé)

Stap 6
Of je afwerkt met èchte truffel is optioneel. Echte truffel is natuurlijk vrij prijzig en het gerecht is zeker ook lekker zonder deze final touch. Maar het maakt het wel af natuurlijk

Buon Appetito! ?