Puree met kaas & spek
Ingrediënten
- PALMINI Mashed Puree – bestel hier bij MACADO
- roomboter
- spekreepjes natuur
- verse bieslook
- lente-ui
- Malabar Tijger Peper – bestel hier bij MACADO
- Himalaya zout – bestel hier bij MACADO
- kaas om te raspen (naar keuze)
- 1 ½ tl mosterd
Bereiding
De PALMINI puree is al klaar in het pakje, superhandig dus!
Stap 1
Je bakt de spekblokjes lekker krokant
Stap 2
Je voegt de bieslook, de lente-ui en de mosterd toe aan de puree. Smelt een flinke klomp roomboter en voeg die ook toe aan de puree. Meng alles onder mekaar.
Stap 3
Als de spekblokjes gebakken zijn voeg je ¾ ervan toe aan de puree. Je houdt ¼ apart om op het einde bovenop wat spekblokjes te strooien.
Stap 4
Je kruid de puree nu bij met Malabar Tijger Peper (die is lekker pittig en smaakvol) en Himalaya zout en brengt het geheel op smaak.
Stap 5
Je doet de bereiding in een ovenschotel en bestrooit de schaal met geraspte kaas, wat extra bieslook, lente-ui en de overschot van de spekblokjes. Dit gaat nu de oven in tot het opgewarmd is en de kaas héérlijk gesmolten is.
Wil je graag groenten erbij serveren? Tip: broccoli-roosjes
Genieten maar!