Mascarpone Pancakestaart

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1
Pak een beslagkom en tik hier de eieren in. Klop deze door met een garde tot het eigeel en het eiwit tot één mix zijn geklopt.
Voeg de mascarpone toe. Klop deze wederom door tot er een gladde mix ontstaat. Dit kun je het best doen in verschillende rondes, zodat de mascarpone langzaam op kamertemperatuur komt en deze beter oplost. Voeg vervolgens de kaneelsuiker en het vanille extract toe. Klop hierna weer door.

Stap 2
Pak een kleine pan met een maximale doorsnede van 20 cm, het bakoppervlak is dan ongeveer 16 cm. Het kan ook met een grotere pan, maar dan zijn ze moeilijker om te draaien en zijn ze dunner. Zet de pan op een middelhoog vuur en voeg een klein beetje ghee toe. Je moet wat experimenteren met de hoeveelheid boter en de temperatuur. En bij pannenkoeken mislukt de eerste toch altijd, niet?

Stap 3
Om slagroom te maken schenk je de room in een kom of grote beker. Zorg ervoor dat de slagroom en de kom goed koud zijn. Klop de slagroom met een elektrische mixer op een medium snelheid en op het eind op een hoge snelheid. Klop door totdat er pieken beginnen te vormen. Klop niet te lang door want dan kan er een soort boter ontstaan en dit is onomkeerbaar. Voeg wat fijn stevia-poeder toe om je slagroom te zoeten. Zet de slagroom na het kloppen even in de koelkast voor je aan de taart begint.

Stap 4
Maak een taart met telkens een pancake en daarop versgeklopt slagroom en wat vers fruit. Je kan op die manier de taart opbouwen tot de gewenste hoogte.

Wil je de koolhydraten laag houden, kan je in de tussenlagen zuinig zijn met fruit.

Stap 5
De frambozencoulis kan je maken door wat fruit te mixen. Met wat aardbeien erin maak je het zoeter (let op dat je niet overdrijft met aardbeien omdat de koolhydraten anders beginnen aantikken. Je kan ook wat erythritol toevoegen om het zoeter te maken. Top af met slagroom, vers fruit, de coulis, munt en suikervrije poedersuiker.

Eet smakelijk!