Jam
Ingrediënten
- 300g BIO-fruit
- 100ml water
- 20g chia zaad
- erythritol (0,5 el) – bestel hier bij MACADO
-
sap van ¼ citroen
- gelatineblaadjes
- vanille-extract – bestel hier bij MACADO
Bereiding
Stap 1
Kook 300g fruit in 100ml water.
Stap 2
Wanneer het fruit zacht wordt, haal je alles van het vuur en voeg je 20gr chia zaad toe en wat erythritol (0,5 el). Ik deed er ook het sap van ¼ citroen bij.
Stap 3
Mix alles goed met de staafmixer zodat de chia zaadjes breken en het kan geleren.
Stap 4
Voor de mandarijnenjam liet ik de mandarijnen (met schil!) 20/30 minuten koken in 500ml water. De mandarijnen breken open, haal ze eruit en pureer ze met de staafmixer. Ik gebruikte hier geen chiazaad maar gelatineblaadjes (zie verpakking voor hoeveelheid). Ik wilde de mooie gele kleur behouden. Je kan het ook met wit chiazaad doen, maar die had ik niet in huis. De blaadjes 5 min. in koud water weken, uitknijpen en bij het kookvocht voegen alsook de mandarijnenpuree. Voeg wat vanille-extract toe voor een lekkere en zoete smaak.
Eet smakelijk!