Chocolademousse

Ingrediënten

Bereiding

Stap 1
Schenk de slagroom in een grote kom. Zorg ervoor dat de slagroom en de kom goed koud zijn.
Klop de slagroom met een elektrische mixer op een medium snelheid en op het eind op een hoge snelheid.
Klop door totdat er pieken beginnen vormen. Klop niet te lang door want dan kan er een soort boter ontstaan en dit is onomkeerbaar.
Zet de slagroom na het kloppen even in de koelkast.

 

Stap 2
Vul vervolgens een steelpan met een laagje water en breng dit aan de kook.
Plaats vervolgens een hittebestendige kom bovenop de steelpan en smel hierin de chocolade au bain-marie.
Laat de chocolade na het smelten op kamertemperatuur rusten.

 

Stap 3
Pak nu een schone, hittebestendige kom en voeg de eieren, erythritol en het zout toe aan de kom. Plaats de kom boven op het steelpannetje met het kokende water en zorg ervoor dat het water de kom niet raakt. Klop met de mixer op de hoogste stand, totdat het eimengsel lauw aanvoelt.
Haal de kom dan van het pannetje en klop nog even door op het aanrecht, totdat het mengsel is afgekoeld.

 

Stap 4
Voeg de gesmolten chocolade samen met de vanille-aroma toe aan het eimengsel en klop dit goed door elkaar.
Spatel ten slotte de slagroom voorzichtig door het chocolademengsel, totdat alles goed gemengd is.
Schep de koolhydraatarme chocolademousse in 6 kleine dessertglazen, dek af met huishoudfolie en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Je kan een topping voorzien van wat versgeklopte slagroom, een framboos en wat verse munt.

Eet smakelijk!