MACADO’S HEALTH BLOG

Wie gezond is heeft 1000 wensen… wie ziek is, heeft er maar één.

We weten eigenlijk al langer dat suiker ongezond is, dat we meer moeten bewegen, dat stress je ziek maakt, hoe slecht roken is, dat alcohol, laat staan drugs, niet bijdraagt tot een gezond leven… En toch leggen we dat vaak langs ons neer. Zolang alles ‘goed’ gaat, doen we liever alsof er niets aan de hand is. Wat je niet voelt of ziet, is er niet. Nogal kortzichtig, niet? Maar toch doen we het, en masse!

Soms denk ik: hoe zou het zijn? Hoe zou het voelen om een zware diagnose te krijgen … Denk je dan niet meteen van: Had ik maar …
Het lijkt erop dat we denken dat ziek worden enkel maar ‘bad luck’ is, of willen we dat geloven? Omdat we onze verantwoordelijk niet willen nemen?

Als het op voeding aankomt, is er best nog wat werk aan de winkel. Wist je dat mensen vaker gezonder gaan eten om gewicht te verliezen, dan om een betere gezondheid te krijgen? Alsof het niet belangrijk genoeg is, alsof iedereen, zonder kwaaltjes, zonder ziek te worden, 100 wordt.

Soms zie ik ouders die plots gezonder gaan eten, in de hoop een slanker of gespierder lichaam te krijgen, maar naast hen de kinderen die zich volproppen met snoep, koeken, frisdrank, wit brood, pasta’s, … Pijnlijk vind ik dat …of ga je me nu vertellen dat ze niet weten dat het beter kan?
In een plaatselijk zwembad staan twee grote drank- en snoepautomaten, de ene volgestouwd met frisdrank, GEEN water. De andere vol met allerhande snoep, koeken en chips. Geen fruit, van iets gezond geen sprake. Wat is dit, denk ik dan? En waarom vindt iedereen dit ok…
Waarom vinden we dat we kinderen iets ‘ontnemen’ als we ze minder snoep en suikers laten eten, waarom vinden we dat we onszelf iets ‘ontzeggen’, als we iets ongezond uit ons leven schrappen?

Vaak hoor ik: “Als ik dat ook al niet meer mag, wat heb ik dan nog?”
Wel: ik zal het je zeggen: een gezonder en slanker lichaam, geen verslaving meer, een hele resem kwaaltjes die verdwijnen, een beter gemoed, meer energie … en misschien nog het allerbelangrijkste: je denkt aan je toekomst, aan de dag dat je die diagnose niet wil horen. Dat dus, dat heb je dan!

Jij kiest … ?

 

Benieuwd naar meer KETO-kennis?

Een klein paniekske… de feestdagen komen eraan!

Kerst & Nieuwjaar, de gezelligste tijd van het jaar, steevast gepaard met eten en drinken, komt in zicht. Dit jaar wellicht wat anders dan vorige jaren, maar gegeten en gedronken gaat er worden, en petit comité natuurlijk.

Lees hier verder

Hoe zit dat nu met rimpels en collageen?

Ik ben het nu al een hele tijd aan het bestuderen en uiteraard ook aan het gebruiken.

Eén ding is alleszins zeker: een mooie strakke huid aan de buitenkant kan enkel maar met een gezonde basis aan de binnenkant…

Lees hier verder

MACA, de libido-and-happiness-booster!

MACA is vooral bekend om zijn positief effect op het libido en de vruchtbaarheid, maar MACA is goed voor heel wat meer dingen.

Bovendien is het heel energierijk. Het heeft een hoge hoeveelheid aan vezels en is rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitamine C, koper, calcium en ijzer.

Lees hier verder