Zuiderse couscous
met groene asperges

Ingrediënten

  • feta
  • bloemkool-rijst (2,7KH/100)
  • groene asperges (1,8KH/100)
  • lente-ui (3,0KH/100)
  • kleine tomaatjes (3,0KH/100)
  • verse knoflook (0,8/teentje)
  • verse koriander (1,0KH/100)
  • rode peper (5,0KH/100)
  • limoensap (1,0KH/el)
  • verse Munt (5,0KH/100)
  • komkommer (2,0KH/100)
  • zwarte olijven
  • amandelen (7,4KH/100)
  • walnoten (5,8KH/100)
  • hazelnoten (5,0KH/100)
  • Ras el hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

Bereiding

Stap 1
Kook de bloemkoolrijst 2 à 3 minuten, beetgaar is perfect. Laat dit afkoelen.

Stap 2
Bak de asperges kort aan met peper en zout, zo blijven ze krokant en zijn ze het lekkerst.

Stap 3
Maak met olijfolie, verse peterselie, een teentje look en wat Ras el hanout een vinaigrette klaar voor straks. De notenmengeling kan je klein hakken en kort roosteren in de pan.

Stap 4
Als alles is afgekoeld, voeg je de gesneden tomaatjes, lente-ui, rode pepers (spicy), komkommer, de noten en de olijven toe aan de ‘couscous’. Roer wat limoensap, koriander en munt onder de couscous en gebruik deze ook voor de afwerking.

Stap 5
Side dish: De courgettespaghetti wok je in wat ghee met look, peper en zout. Een andere courgette snij je in schijven en bak je op de grill.

Eet smakelijk!