Selecteer een pagina

Zalmtartaar

Ingrediënten

  • 2 x 120 g wilde zalm
  • 1 x bakje tuinkers & waterkers
  • 1 x komkommer
  • 1 x avocado
  • 1 x citroen en/of limoen
  • verse bieslook
  • zout, peper, dille
  • avocado-olie – bestel hier bij MACADO
  • rucola
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 bakje Tomberry’s of minitomaten
  • 1 el mayonaise – bestel hier bij MACADO

Bereiding

Stap 1
Rucola-sausje: Verwijder het steeltje van de rucola en doe dit in een mengbeker. Doe de olie er zachtjes bij en mix alles onder mekaar. Breng op smaak met wat zout.

Avocado-crème: Schil de avocado’s en haal de pit eruit. Doe ze in grove stukken in de mengbeker. Voeg het sap van ½ limoen toe en mix. Spatel naar beneden en voeg de mayonaise en Griekse yoghurt toe samen met een snuif peper, zout en dille en mix verder. Proef en voeg naar smaak nog wat limoensap toe. Zet het even koud.

Stap 2
Schil de komkommer en haal er de pitjes uit. Wat overblijft snij je in kleine blokjes. Je voegt hier wat peper, een snuifje zout, dille en wat limoensap aan toe.

Stap 3
Gebruik een scherp mes en snij de zalm in kleine blokjes. Je kan eerst reepjes snijden, nadien blokjes. Dit kan terwijl de sneetjes zalm nog op mekaar liggen. Je voegt aan de zalm een beetje olijfolie toe, een beetje limoensap, dille, bieslook, wat van de avocadocrème en waterkers toe (kan ook zonder dat laatste). Doe ook wat van de komkommer erbij.

Stap 4
Het overige van de komkommer (laat goed uitlekken) breng je als eerste in een dresseerring op het bord. Nadien vul je aan met de zalm tot aan de rand. Je kan zachtjes aandrukken.

Stap 5
Bovenaan afwerken met de Tomberry’s en de avocadocrème, met daarop de tuinkers.
Het bord dresseer je met de avocadocrème en het rucolasausje. Wat citroenzeste (citroenschil raspen) maak het bordje helemaal af.

Eet smakelijk!