Selecteer een pagina

Rundstoofpotje

Ingrediënten

  • 100g spekreepjes natuur
  • zilveruitjes (laag in KH!)
  • 2 teentjes look
  • 250g kastanjechampignons
  • 1kg rundsstoofvlees (100% rundsvlees BIO)
  • 2 grote uien
  • 200ml rode DROGE wijn
  • 200ml rundsbouillon 100% natuurlijk, <0,5KH – bestel hier bij MACADO
  • ghee – bestel hier bij MACADO
  • 1 reep KETO-chocolade Dark – bestel hier bij MACADO
  • peper & zout
  • verse peterselie en tijm
  • laurier, 1 kruidnagels
  • 2 el mosterd (laag in KH!)
  • ½ tl Arrow Root – bestel hier bij MACADO
  • knolselder (voor de frietjes)
  • sla, komkommer, tomaten (slaatje)
  • KETO-mayonaise – bestel hier bij MACADO

Bereiding

Stap 1
Pel de uien en snipper ze grof. Verhit een stoofpot en smelt er een klontje roomboter in. Stoof daarin de uien op een matig vuur. Laat de uien niet bruin bakken. Zet de pot naast het vuur.

Stap 2
Verhit hiernaast een braadpan op een stevig vuur, en smelt er een klontje roomboter in. Schroei de stukken vlees toe in de braadpan, tot ze een goudbruin korstje hebben. Kruid het vlees met peper en zout. Een grote hoeveelheid vlees bak je best in meerdere beurten. Wanneer de braadpan te vol ligt met vlees zal het teveel vocht verliezen en ‘koken’ i.p.v. bakken.

Stap 3
Voeg nadien het vlees bij de uien. Hou de braadpan met aanbaksels bij en schenk daarin de rode wijn. Roer alle aanbaksels van het vlees los, terwijl de wijn aan de kook gebracht wordt. Zodra het kookt, giet je de hele inhoud van de pan in de stoofpot met vlees. Giet er nu de rundsbouillon bij.

Stap 4
Bak het spek en de gesneden champignons in de pan en voeg deze toe aan de braadpan.

Stap 5
Voeg de laurier, de verse tijm, peterselie, de kruidnagel en 2 eetlepels mosterd toe. Roer even om en leg dan de MACADO chocoladereep DARK erboven op. Laat dit even smelten en roer dan opnieuw om.

Stap 6
Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Goede kwaliteit vlees is vlugger gaar. Roer af en toe eens in de pot en controleer tussendoor of het vlees voldoende gaar is. Je kan de saus aandikken met Arrow Root.

Eet smakelijk!