Lemon Cheesecake

Ingrediënten

Bodem:

 

Vulling:

Bereiding

Stap 1
Begin met de oven voor te verwarmen op 180 graden.

 

Stap 2
Meng in een grote kom het amandelmeel, het wijnsteenbakpoeder en de poedersuiker.

 

Stap 3
Smelt de roomboter en voeg deze nadien samen met de eieren, het vanillepoeder en de roomkaas toe aan het mengsel.

 

Stap 4
Klop dit onder mekaar met de keukenrobot of elektrische mixer tot een mooi deeg.

Stap 5
Bekleed een springvorm van 20 à 22 m met een vel bakpapier. Giet het deeg in de vorm en bak de bodem een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.

 

Stap 6
Haal de bodem uit de oven en laat deze even afkoelen.

 

Stap 7
Leg de gelatineblaadjes te weken in een kommetje koud water.

 

Stap 8
Rasp vervolgens de schil van 2 citroenen en pers nadien het sap. Omdat we de schil gebruiken, is het beter om dit te doen met BIO-citroenen. Warm nadien het citroensap op een matig vuurtje op.

 

Stap 9
Voeg nu de geweekte gelatineblaadjes toe aan het lauwe citroensap. Knijp het water eruit voor je ze bij het citroensap voegt.

 

Stap 10
Voor de vulling klop je de room tot slagroom met een elektrische mixer of de keukenrobot.

Stap 11
Voeg nadien beetje bij beetje de platte kaas toe.

 

Stap 12
Voeg nadien het citroensap met de gelatineblaadjes erbij, net als de geraspte schil en de stevia-druppels citroen.

 

Stap 13
Giet dit mengel bovenop de afgekoelde bodem in de vorm. Als alles erin zit, tik je met de vorm een aantal keer op het aanrecht.

 

Stap 14
Werk af met een schijfje citroen en wat citroenrasp.

 

Stap 15
Laat de cheesecake minimum 4 uur in de koelkast opstijven.

 

Smakelijk!