Frangipanetaart

Ingrediënten

DE BODEM:

    HET GEBAK:

     

    DE TOPPING:

     

    DE ABRIKOZENLAAG:

     

    DE AMANDELCRÈME:

     

      Bereiding

      DE BODEM:

      1.  Meng alle droge ingrediënten goed onder mekaar in een kom.
      2. Smelt de boter en voeg de extracten toe.
      3. Klop de eieren met het citroensap luchtig en voeg deze bij de droge ingrediënten.
      4. Meng alles goed onder mekaar.
      5. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe en kneed dit tot een mooi deeg.
      6. Laat het deeg rusten in vershoudfolie in de koelkast.

       

      HET GEBAK:

      1. Klop de roomboter met stevia kristalsuiker luchtig en romig in de keukenrobot.
      2. Klop er vervolgens één voor één de eieren door.
      3. Voeg het citroensap, het amandel-extract en vanille-extract toe en meng dit door mekaar.
      4. Voeg het amandelmeel toe en meng alles goed onder mekaar.
      JAM - Sweet Apricot (330g)

      DE AMANDELCREME:

      1. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en groot oppervlak. Meng er de stevia bruine suiker al roerend onder. Doe dit op een matig vuur. Een te hoge temperatuur zal je crème doen mislukken. Roer net zolang tot de suiker volledig is opgelost en er geen korrel meer te zien of te voelen is.
      2. Voeg nu het amandelextract toe en roer opnieuw.
      3. Voeg nu in een dunne straal de room toe. Het mag niet koken maar er mag wel beweging komen in de crème. Blijf goed roeren over de bodem om dit geheel te laten indikken en te karamelliseren. Blijf 10 tot 15 minuten roeren tot je een mooie dikke smeuïge crème krijgt.

      DE TOPPING:

      1. Meng alle ingrediënten (uitgezonderd de amandelschilfers en frambozen) onder mekaar met een klopper en klop dit tot een smeuïge glazuur.

      DE TAART BAKKEN:

      1. Verwarm de oven voor op 175°C.
      2. Bekleed een ronde bakvorm van +/- 22cm diameter met bakpapier. De zijkanten kan je insmeren met boter.
      3. Neem het deeg uit de koelkast en rol het uit tussen 2 vellen bakpapier.
      4. Bekleed de bodem en de zijkanten met het deeg. Het deeg kruimelt gemakkelijk. Het zou kunnen dat je het met een vork moet bekleden. Als je een rechtopstaande zijkant van 1cm hebt is dat voldoende.
      5. Smeer de amandelcrème over de bodem.
      6. Smeer de abrikozenjam op de amandelcrème. Afhankelijk van hoe dik je deze laag wil gebruik je 1 of 2 potten van de suikervrije jam. Met 1 pot bestaat de kans dat er niet echt een laagje blijft zitten omdat de droge stof het vocht gaat opnemen.

      7.  Schep er de vulling op en wrijf glad met een spatel.
      8.  Plaats de taart in de oven en bak ze gedurende 45 minuten op 175°C.
      9.  Verlaag de oventemperatuur tot 150°C, dek de cake af met bakpapier en bak nog +/- 30 minuten verder.
      10. Afhankelijk van de grootte van de vorm en de dikte van je taart zal je de baktijd moeten aanpassen. Prik met een satéstokje in het midden van de cake, als dit er droog uitkomt is de taart klaar.
      11.  Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen.
      12. Smeer de topping over de taart. Naar eigen smaak doe je de taart volledig of niet.
      13. Strooi er de amandelschilfers over en werk af met de frambozen.
      14. De topping moet lang uitharden dus het is altijd beter dat je deze taart een dag voordien klaarmaakt.

      Enjoy!