Selecteer een pagina

Bloemkool-kaaspuree

Ingrediënten

  • 400g bloemkool(rijst)
  • 400g broccoli(rijst)
  • 150g roomkaas
  • 150g geraspte Emmentaler
  • 200g spekreepjes (natuur)
  • 200g dunne speklapjes (natuur)
  • 250g kastanjechampignons
  • 500ml groentebouillon – bestel hier bij MACADO
  • 100g pecannoten
  • BIO ghee – bestel hier bij MACADO
  • peper
  • tijm
  • Himalayazout – bestel hier bij MACADO
  • muskaatnoot
  • 1 x teentje look

Bereiding

Stap 1
Kook de broccoli en bloemkoolrijst in een 100% natuurlijke groentebouillon (geen ongezonde bouillonblokjes gebruiken). Je kan hier ook wat water aan toevoegen maar dat is niet noodzakelijk. De groentebouillon geeft een heerlijke smaak. Ik voeg extra Himalaya zout toe, want de bouillon is zoutarm en dat zout is nodig om je elektrolyten aan te vullen.

Stap 2
Ik koos voor half-broccolirijst-half-bloemkoolrijst omdat broccoli lager is in koolhydraten dan bloemkool. Je kan natuurlijk ook gewoon bloemkool en broccoli koken en daar puree van maken. Ik koos voor gemak en kocht voorgesneden bloemkool- en broccolirijst. Het moest wat vooruit gaan vandaag ?

Stap 3
Ondertussen bak je de spekreepjes in de pan en nadien de speklapjes, beiden in BIO ghee.
Eens het spek gebakken is, bak je champignons met een teentje look, peper en Himalaya-zout in wat BIO ghee. Ik ben fan van paprika dus ik voegde wat paprikapoeder toe.

Stap 4
Dan rooster je de pekannoten in de pan met een klein beetje ghee op een niet te warm vuur, want noten verbranden vrij snel.

Stap 5
Giet de bloemkool/broccoli af als deze gaar is (vaak proeven) en zet hem dan kort even terug op het vuur om het vocht wat te laten verdampen.

Stap 6
Voeg de roomkaas en de geraspte Emmentaler toe aan de rijst, voeg naar smaak Himalaya-zout toe, peper, tijm en muskaatnoot en meng alles goed onder mekaar.

Stap 7
Voeg nu aan dit mengsel de spekreepjes en 80% van de pecannoten toe. Mengen maar!

Stap 8
De speklapjes en de overige 20% van de geroosterde pecannoten gebruik je om het bord te dresseren. Je kan ook wat roomkaas bewaren om in toefjes af te werken.

Stap 9
De champignons serveer je op en rond je gerecht. Het pimpen deed ik met rode peperbolletjes, maar doe dat enkel als je houdt van gepeperd en pikant.

Eet smakelijk!